Latest Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Up-date

Nu de salon (gelukkig) weer een tijdje open is en wij weer behandelingen mogen uitvoeren in de kapsalon, schoonheidssalon en [pedicurebar] hebben wij uiteraard diverse hygiene maatregelen getroffen om de kans op besmetting te voorkomen.

Gezondheid en een zo veilig mogelijke (werk)omgeving staan voorop!

Wat kun je van ons verwachten:

Wij hebben spatschermen geplaatst waar wij geen 1 1/2 meter afstand kunnen houden, dat is bij de balie, tussen de wasbakken en boven de nagel tafel.

Wij houden ervan om jullie even een momentje voor jezelf te geven met alles wat daar bij hoort. Helaas zijn wij verplicht een aantal aanpassingen daar in te doen.

Handen schudden is er voorlopig even niet bij, wij groeten even op afstand.

Lectuur in de salon mag weer.

Maar neem gerust je iPad of telefoon mee, wij hebben free WiFi in de salon, (vraag ons om de code)

De koffie en thee schenken wij gewoon weer in mooi servies, de vaatwasser zorgt voor de hygiëne. Natuurlijke met (verpakt) lekkers erbij!

Betaal zoveel mogelijk contact loos, leg evt.het contant geld in het daarvoor bedoelde bakje op de balie.

Dit verwachten wij van jullie:

Kom precies op tijd, niet veel te vroeg maar ook zeker niet te laat.

Bij binnenkomst hangt er een checklijst volgens de  RIVM richtlijnen aan de deur waarbij wij vragen stellen over je gezondheid. Zie hieronder.

Voordat je de salon binnenloopt moeten de volgende 5 vragen

met NEE beantwoord worden.

1/ Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

2/ Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

3/ Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

4/ Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

5/ Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je 1 van de vragen met JA heb beantwoord willen wij je dringend verzoeken niet binnen te komen, bel ons tel. 0546-579069 dan helpen wij je telefonisch verder.

WELKOM wanneer deze vragen met Nee zijn beantwoord.

Dit protocol is om te voorkomen dat er zieke mensen bij ons in de salon komen.

Deze regels gelden uiteraard ook voor ons zelf!

LET OP!

Voor binnenkomst eerst je handen desinfecteren

en kom zoveel mogelijk alleen binnen, kinderen en gehandicapten mogen 1 begeleider meenemen.

Bij de ingang staat een tafeltje met desinfecterende gel.

Staan er meer dan 2 mensen binnen voor de kassa, wacht dan even buiten.

Bij binnenkomst graag zelf je jas ophangen, helaas mogen wij je niet helpen.

Neem plaats in de wachtruimte, een van de medewerkers komt je vanzelf ophalen.

Wij geven geen handen maar heten je uiteraard van harte welkom in onze salon.

Wij dragen op verzoek een mondkapjes of spatscherm om jou en ons te beschermen. Vraag er gerust na!

Ook voor jou is er mondkapje beschikbaar.

Wij wassen, permanenten en kleuren met handschoentjes

Alle behandelingen in de schoonheidssalon, nagel salon en [pedicurebar] worden zoveel mogelijk en in overleg met handschoentjes uitgevoerd.

Wij desinfecteren onze handen voor en na iedere klant.

Ook desinfecteren wij na iedere klant ons materiaal, de stoel, wasbak, kap toilet en alles wat in aanraking is geweest.

Wij hopen ondanks alle aanpassingen jullie toch een warm welkom te geven en uiteraard een fijne behandeling. Want het team is nog steeds even gezellig en deskundig als voor de corona uitbraak.

Tot gauw!

Lieve groet,

Team Trendy Hair & Wellness

Anti-aging kapsels en haartrends 2020-2021. Deze kapsels en haarkleuren maken je jonger!

Als je haar maar goed zit. Een goed kapsel en een flatterende haarkleur kunnen je jaren jonger maken. Omgekeerd kan een verkeerde haarstijl, of een verkeerd gekozen haarkleur, je ouder doen lijken. Wat voor de één verjongend werkt, hoeft echter voor de ander niet per se op te gaan. Haartrends spelen ook een rol, of course. Je wilt er niet ouderwets bij lopen. Maar volg de kapseltrends voor najaar en winter 2020 – 2021 alsjeblieft niet blindelings. Pas ze aan aan je eigen persoonlijkheid. Laat ze voor je werken! De echte reddende engel is hier natuurlijk, juist ja, je kapper! Er zijn wel vuistregels die je kunnen helpen.

Natuurlijke haarstijlen zijn het meest… anti-aging

Het meest flatterend en verjongend zijn natuurlijke haarstijlen. We bedoelen daarmee haarstijlen die niet al te netjes of overdreven zijn maar die je gezicht als het ware zacht omlijsten. Vermijd dus strakke krullen, plat gestyled haar dat als een gordijn glad en strak naar beneden hangt en overdreven hairdo’s met grote volumes. Een paar voorbeelden?

  • Een speelse halfhoge paardenstaart werkt vele malen beter dan strak naar achteren getrokken haar.
  • Een speels knotje met losse lokken rond je gezicht werkt vele malen beter dan een opsteekkapsel met een bouffant kapsel met getoupeerd volume boven op het hoofd.
  • Een kapsel met speelse bewegingen staat vele malen jonger dan nette lokken die stijf staan van de haarlak.

Tip: ga voor een kapsel met natuurlijke bewegingen en een luchtige natuurlijke textuur. Je haar moet bewegen in de wind en je moet er je vingers doorheen kunnen halen.

Halflang haar is vlotter – en jonger – dan lang haar tot ver over de schouders

Er komt een moment waarop meisjesachtig lang haar tot ver over je schouders tegen je kan gaan werken. Een vlotte halflange haarcoupe of een pittig kort kapsel oogt vaak veel jonger als de jaren gaan tellen. Ook hier geldt weer dat het natuurlijk moet zijn en bij je gezicht moet passen.

Modern oogt jonger dan klassiek!

Een andere vuistregel (die eigenlijk al uit het bovenstaande voortvloeit) is dat klassiek in de regel ouder oogt dan modern. Een halflang kapsel dat op één lengte is geknipt is minder vernieuwend en verjongend dan een halflang gelaagd kapsel met beweging en een moderne twist. Hetzelfde geldt voor korte kapsels. Modern = jong!

Een pony om rimpels op je voorhoofd te verbergen

Een pony is een perfect camouflagemiddel om rimpels op je voorhoofd te verbergen. Een pony is wel heel persoonlijk. Iedereen kan een pony hebben, maar de vorm en lengte moeten wel op je gezicht afgestemd zijn. Verder kan een pony de huidverzorging van je voorhoofd in de weg staan. Het is ook minder prettig voor je huid om altijd onder een rand haar schuil te gaan. Afgezien van deze kleine nadelen (het hangt vooral van je eigen discipline af of en hoezeer je voorhoofdshuid van een pony te lijden zal hebben) kan een pony heel verjongend werken.

Lichte haarkleuren maken jonger dan donkere en harde haarkleuren

De hoofdregel is eigenlijk dat alles wat zacht en licht is jonger maakt. Dit geldt ook voor haarkleuren. Een wat lichtere gloed door je haar geeft je gezicht licht en maakt rimpels wat minder zichtbaar. Harde haarkleuren accentueren de gelaatstrekken en ook rimpels. Veel kappers zullen je dan ook een wat lichtere kleur adviseren als je wat ouder bent. Ook dit is altijd weer een persoonlijke kwestie. Als je een sterk type bent en niet bang bent om rimpels te showen, dan kan een donkere haarkleur inderdaad een heel goede keuze zijn.

Verder geldt ook hier de vuistregel: modern oogt jonger dan klassiek. Zo kunnen wat mooie low lights in de koele tinten op grijs haar héél jong staan!

Brede wenkbrauwen ogen jonger

Onze laatste vuistregel gaat over wenkbrauwen die bijna net zo belangrijk zijn als je kapsel. Hiervoor geldt: brede wenkbrauwen ogen jonger. Dus heb je smalle wenkbrauwen probeer ze dan eens wat breder in te tekenen… of probeer ze terug te laten groeien! Of nog beter, laat je wenkies over aan de specialist.

Advies nodig? Wij zijn er voor je!

X